Kilo Verirken Yapılan Hatalar!

Diyette Yapılan Hatalar!

Tebrikler! Daha sağlıklı olma yolculuğunuzda ilk adımı attınız. Geçmişte kilo vermeye çalıştıysanız, muhtemelen yol boyunca bazı zorluklarla karşılaşmışsınızdır. İşte insanların kilo vermeye çalışırken yaptıkları en yaygın hatalardan birkaçı ve bunlardan nasıl kaçınabileceğiniz.


Plansızlık

Haftalık yemek planının birincil amacı, yoğun bir programın beslenme tuzaklarından kaçınırken sağlıklı bir diyet sürdürmektir. Vaktinden önce yemek hazırlamaya öncelik vererek, zaman sıkıntısı çekerken her zaman sağlıklı bir yemek veya atıştırmalık seçimine sahip olacaksınız. Başarı nadiren plansız gelir ve kilo kaybı da zor değildir. Diyet Merkezi Yemek Listesi'ni aklınızda tutarak, yemek yapmaktan ve yemekten keyif alacağınız sağlıklı tarifler aramaya başlayın. Programlarınızı sevdiğiniz yiyeceklere dayandırın ve sonuçlarınızın fırlamasını izleyin!

Destek Almamak

Ailenize ve arkadaşlarınıza daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamayı seçtiğinizi söylemekten korkmayın. Baştan çıkarıcı olaylardan kaçınmanın çok daha kolay olduğunu göreceksiniz ve arkadaşlarınız dondurma almak yerine şehirde bisiklet turu yapmaya davet etmeye başlayacak. Bu mu şu mu değil, sen tüm yemekler için evde kalmak zorunda! Yemek planınızdan sorumlu kalabilmek için ihtiyacınız olan araçlara sahip olacaksınız. 

Yeterli Protein Tüketmemek (Veya Çok Fazla Tüketmek)

Protein çok önemlidir. Daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve insülin yükselmelerini ve çarpmalarını önlemek için kan şekeri seviyenizi düzenlemenize yardımcı olur. Vücudunuzun proteine  ihtiyacı vardır; buna hiç şüphe yok. Vücudunuzun ayrıca nişastaya, sağlıklı yağlara, meyvelere ve sebzelere ihtiyacı vardır. Protein tüketimi konusunda aşırıya kaçtığınızda, sağlık için gerekli olan hayati besinleri kaçırırsınız.

Düşünme Egzersizi Yapın

Doğru diyet seçimlerini yapmak her zaman başarınızın% 80-90'ı olacaktır. Çoğu insan, eliptik bisiklette 30 dakika yapmanın kötü yemek seçimlerini telafi edeceğini düşünüyor. Öyle değil. Egzersiz yaparak yaktığınız kalori miktarı şaşırtıcı derecede azdır. Bu, "Giren Kalori ve Kalori Bitti" kilo verme yönteminin kusurlu olmasının nedenlerinden biridir. İnsanlar yaktıkları kalori miktarını olduğundan fazla hesaplar ve tükettikleri kalori miktarını olduğundan az tahmin ederler. Yağsız proteinleri, rafine edilmemiş nişastaları, meyveleri, sebzeleri ve sağlıklı yağları içeren dengeli bir beslenme planı, metabolizmanızı iyileştirecek ve vücudunuzu bir yağ yakma makinesine dönüştürecektir.

Diyet Takibi Yapmamak

Başarılı bir kilo kaybı için bir yemek günlüğü tutmak çok önemlidir. Son araştırmalar, bir gıda günlüğüne tükettiğimiz her şeyi düzenli olarak yazmanın kilo verme sonuçlarını ikiye katlayabileceği sonucuna varıyor! Ancak tüm günlük kaydı eşit yaratılmamıştır. Bazı insanlar yemeklerini önceden planlamaktan hoşlanır ve hafta ilerledikçe günlüklerinin üstünü çizer. Diğerleri, her öğünü, yemekten önce veya sonra, tüketildiği gibi yazmayı sever. Her iki yöntem de etkilidir. Yemek günlüğü uygulamaları popüler olsa da, Diyet Merkezi yemeğinizin tadını çıkarırken kağıda kalem koymanızı ve günlüğe koymanızı önerir. Bu, ne yediğinizi gerçekten düşünmek için zaman ayırmanıza neden olur. Aynı zamanda başarıyı tekrarlamak için harika bir araçtır. Ne yediğinizi kaydederek başarılı dönemlerin yanı sıra zorlu durumları da belirleyebilirsiniz.

"Diyet" Gıdalar Yemek

Kilo vermek istiyorsanız, GERÇEK yiyeceklerden oluşan dengeli bir diyet yemeği yemelisiniz. Bir etiketin az yağlı veya az şekerli olduğunu söylediği için, sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Çoğu zaman, şirketler yiyeceklerin tadını daha iyi hale getirmek için diğer sağlıksız içerikleri artıracaklardır. Örneğin, 'az yağlı' yazan bir etiket gördüğünüzde, tipik olarak, azaltılmış yağdan kaybedilen lezzeti telafi etmek için yüksek miktarda tuz ve şeker katkıları içerecektir.

Her Zaman Aynı Rutini Yapmak

Çeşitlilik gerçekten hayatın tuzu biberi ve yemek planınızda çeşitliliği benimsediğinizde kendinizi daha iyi hissedecek, daha fazla enerjiye sahip olacak ve daha iyi kilo verme sonuçları elde edeceksiniz. Dengeli beslenme planınızın bir parçası olarak, alışkanlık yaratmayın, maceracı olun ve günlük ve haftalık çeşitli yeni yiyeceklerin tadını çıkarın. Normal sağlık rutininizde ve yemek planınızda kıvılcım uyandıran varyasyonlar, sürdürülebilir kilo kaybı ve uzun vadeli sağlık için kalıcı değişiklik yaratmanıza yardımcı olur. Her gün aynı yiyecekleri yeme alışkanlığı edinmeyin. Vücudumuz doğal olarak çeşitliliğe ihtiyaç duyar çünkü hiçbir yiyecek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içermez ve belirli bir egzersiz vücudun tüm bölümlerini hedef almaz.

Bu kilo verme hatalarının tümü en iyi niyetlerle yapılmıştır; ancak, Diyet Merkezi sayfamızı takip ederel bunlardan nasıl kaçınılacağını kolayca öğrenebilirsiniz. Fazla kilolarınızı başarıyla vermenize ve sonuçlarınızı uzun vadede korumanıza yardımcı olmak için gereken tüm beslenme eğitimi ve desteği size verilecektir.

Yorumlar