Günlük Kalori İhtiyacı Kalori Hesabı

Günlük Kalori İhtiyacı - Kalori Hesabı

Kalori ihtiyaçları erkek ya da kadında kilo kontrolü yani kilo hesaplamasında ve kalori cetveli kullanımında önemlidir. Günlük karşılanması gereken kalori ihtiyacı, insanın boyuna, yaşına, kilosuna ya da düzenli yapılan spora göre değişmektedir. Tabi günlük kalori miktarları hesaplanmasında, kişinin metabolizma hızları da dikkate alınmaktadır.

Bir birey olarak kilo ile ilgili probleminiz tabi ki olmaktadır. Kilo alamama, kilo verememe ya da sabit kiloda kalmak isteme gibi. Bunun için spor insanın kafasındaki ilk tercih olabilir fakat doğru besin miktarını bilmediğiniz ve doğru kalori hesabını yapmadan sonuca gidilmede pek başarılı olduğunu söylenemez.

Kilo alma ya da kilo verme konusunda doğru sonuca kısa süre zarfında varılabilmesi için kalori dengesine iyi bakmanız gerekmektedir.

Kilonuzu sabit tutma dileğinde iseniz ve bunun için çok çaba sarfediyorsanız, uyku düzeninizi değiştirmeniz gerekmektedir.

Tabi yetişkin bir bireyseniz günde 1200 kaloriden az tüketmemeniz gerekmektedir. Haftalık spor durumunuzu da göz önüne alındığında kalori değerleriniz, değişecektir.
Günlük Kalori Miktarı


Günlük kalori ihtiyacı gün içinde yapılan aktivitelere göre de değişmektedir. Örneğin, yapacağınız yürüyüş ya da evde yapılan temizlik sonucu yakılan kalori karşılığında, yakılan kalori miktarınca yiyecek tüketmenin pek zararı olmayacaktır.

Bir kadını baz alırsak, 23-25 yaşlarında 1,55- 1,60 boylarında ve ortalama 60-63 kilo olan bir kadın, haftada en az yarım kg kadar verebilmesi için günde ortalama 1400 kalori alması gerekmektedir. Şayet kilo almak istiyorsa kalori miktarını günde  2500’ e kadar çıkarması gerekmektedir.

İşinize Yarayacak Diğer Yazılarımız İçin...

Yorumlar