Hemen Kilo Vermenin Yolları

Uyku Düzeninizi Kontrol Altına Alın

Fazla uyumak metabolizma hızının yavaşlamasına neden olurken, Az uyumak ise enerji eksikliği oluşturduğu için daha fazla kalori almanıza neden olur.

Hızlı Kilo Verme 

Stresten Uzak Durun

Aşırı ve devamlı stres ile salgılanan hormonlar vücutta hem iştah açar hem de çok fazla yağ depolamaktadır. Neden kilo veremiyorum sorularının cevaplarından biri de bu detay önemli olmaktadır.

Diyet İçin Günlük Tutun

Diyet yaparken o gün yediklerinizin ve içtiklerinizi not etmek ve kalorinizi hesaplamanız sizin için hem diyet konusunda teşvik, hem de diyete bağlılığınızı arttıracaktır. Bu sayede nerede yanlış yaptığınızı görebilir ona göre önlemler alabilirsiniz. 

İştah Azaltacak Yiyecekler Tüketin

Greyfurt, yulaf, elma, yumurta, zencefil gibi yeşil yapraklı sebzeler gibi bazı gıdalar az kalorili ve besin değeri yüksektir. Bu sebeple iştahınızı azaltır.

Öğünlerinizi Minimize Edin

Yemek zamanlarında tabağınızı çok doldursanız bile gözünüzün doymayacağı ve yemeye devam etme ihtimalinizin yüksek olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Kilo vermek için yemek yiyeceğiniz zamanlarda küçük tabak kullanmanız ya da tabağınızı tam doldurmamanız zayıflama konusunda size avantaj sağlayacaktır.

Alışkanlıklarınızı Kontrol Edin

Yemek yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizde yarar var. Kimi tv karşısında, kimi gece yarısı kimi de geç saate kadar çalıştığında iştah problemi çeker ve yemek yemek ister. İşte bu durumlarda kendimizi ve iştahımızı kontrol altına almamızın kilo vermemizde en önemli virajlardan biri olduğu gözden kaçmamalı.

Öğün Atlamak Yok

Öğün atlanması durumunda metabolizma yavaşlamakta ve gereğinden daha az kalori yakmakta olacaktır. Bu yüzden öğünleri mümkün olduğunca atlamamak gerekmektedir. 

Daha Fazlası İçin Diğer Yazılarımızı da İnceleyebilirsiniz...

Yorumlar