Kilo Vermek İçin Egzersiz Ne Kadar Önemlidir?

Hepimizin "Şimdi gerçekten çok çalışırsam, o pizzayı daha sonra yiyebilirim. öyle mi?" Hayır. Egzersiz yaparak bu fazla kiloları atmak istiyorsanız, istediğiniz şeyi yemeniz için size ücretsiz bir geçiş hakkı vermez. Dengeli taze yiyecekler tüketmek kilo verme başarısının anahtarıdır, egzersiz düşündüğünüzden çok daha küçük bir rol oynar.


Tabi ki egzersizin önemli olmadığını söylemiyoruz. Egzersiz, genel sağlık için harikadır. İnme, Tip 2 diyabet ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kilo verme çabalarınızı artırmak için daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur ve kilo kaybederken vücudunuzu rahatlatır. Ancak konu kilo vermeye gelince; sağlıksız yiyeceklerin zararlı etkilerini silemez. İşte egzersizin birçok insanın inandığı 'sihirli hap' olmadığının bazı nedenleri.

Egzersizle yakılan kalori miktarı, büyük şemada görece küçüktür. Kalorilerimizin çoğunu sadece canlı olarak tüketiriz (dinlenme metabolizma hızı). Gerçek hayattaki bir senaryoya koyacak olursak, diyelim ki% 30 vücut yağına sahip 200 kiloluk bir adam var. Sadece hayatta kalarak günde 1.743 kalori harcayacak.

Bunun da ötesinde, Gıdanın Termik Etkisi (TEF) olarak bilinen şey yoluyla daha fazla kalori harcayacak: besinlerini gıdalardan sindirmek ve emmek için harcadığı kalori miktarı. Bu, toplam kalori kullanımının yaklaşık% 10'unu oluşturur. 

NEAT (Non-Exercise Adaptive Thermogenesis) olarak bilinen metabolik bir süreç aracılığıyla bunun üzerine% 10 daha ekleyin. Bu, kıpır kıpır gibi şeyler yaparak kullanılan kalori miktarıdır. Ne yazık ki, bu kişiden kişiye büyük ölçüde değişebilir.

Bu, deneğimizin yataktan kalkmadan 2.100 kalori harcayabileceği anlamına geliyor. Şimdi, yataktan kalkmak ve günlük rutinine devam etmek için% 10 daha ekleyin ve zaten 2.300 kalori yaktı.




Denkleme egzersiz eklemek, genel kalori harcamasında zar zor bir çentik oluşturuyor. Şimdi egzersiz yapmamanızı önermiyoruz, bunun yerine kalori harcamalarınızın çoğunun nereden geldiğini anlamak önemlidir.

Tüm kaloriler eşit yaratılmaz. Yarım kilo yağ 3500 kaloridir. Her gün yaktığınızdan 500 kalori daha az yerseniz, bir hafta sonra (7 × 500 = 3500) yarım kilo yağ kaybedersiniz.

Bu basit denklemden, hangi gıdalardan gelirse gelsin tüm kalorilerin eşit yaratıldığı fikri ortaya çıkıyor. Gerçek şu ki, farklı yiyecekler vücudumuz üzerinde çok farklı etkilere sahip olabilir ve enerjiye dönüşmeden önce farklı metabolik yollardan geçebilir. Sadece yiyeceklerin kalori içeriğine odaklanmak ve sahip oldukları metabolik etkileri göz ardı etmek son derece kusurlu bir düşünme şeklidir. İki yüz kalori brokoli, iki yüz kalori patates cipsi ile aynı DEĞİLDİR.

Çoğu insan, giren ve çıkan kalorinin korkunç tahmin edicileridir. Evet, kilo vermek için tükettiğinizden daha fazla kalori yakmanız önemlidir. Bu yöntemle ilgili bir sorun var: kullanıcı hatası. İnsanlar ya daha fazla kalori yaktıklarını ya da gerçekte olduklarından daha az kalori tükettiklerini düşünüyorlar. Ofisteki bir avuç dolusu ve Hershey Kiss'in hepsi toplanıyor. Hesap verebilirliğe sahip yapılandırılmış bir yemek planı bu açığı kapatır ve sonuç verir.

Hareket önemlidir ve hızlı bir şekilde kilo ve inç düşürmeye çalışırken birincil odak noktası bu olmalıdır. Hedefe daha yakın olduğunuz zamanlar için ağırlıkları kaydedin ve gününüzü sıfırlamanıza yardımcı olan harekete odaklanın. Park alanına biraz daha park edin, 30 dakikalık hafif bir yürüyüş yapın veya yüzün. Bu, programınızla birlikte metabolizmanın hızlanmasına ve santimetreleri hızlıca patlatmanıza yardımcı olacaktır.

Diyet Merkezinde odak noktamız kaliteli, taze gıdalar yemektir. Kilo alımının nedenlerini nasıl ele alacağınızı ve vücudunuzun doğru besinleri aldığından nasıl emin olacağınızı öğrenmeniz önemlidir. Bunu anladığınızda ve ağırlığın düşmeye başladığını görmeye başladığınızda, kendinizi çok iyi hissedecek ve o kadar çok enerjiye sahip olacaksınız ki daha aktif olmaktan zevk alacaksınız.

Yorumlar