Kadınlar Günde Kaç Kalori Yakmalı?


Kadınlar Günde Kaç Kalori Yakmalı ve Kaç Kalori Almalı

Erkeklere oranla daha fazla yağ ve daha az kas yüzdesine sahip oldukları için, erkeklere nazaran gün içinde daha az kalori ihtiyacına sahiptirler. Bu sebeple daha az kalori yakma durumunda kalırlar. Bir kadının günlük kaç kalori yakması gerektiği, kişinin metabolizma hızına, yaşına, ağırlığına ve gün içinde yaptığı aktivite ya da egzersizlere göre değişmektedir.Bu yüzden kişide bu saydığımız kriterlerin belirlenmesi gerekmektedir.

Kadınların günde kaç kalori yakması gerektiği hakkında bir sayı vermek gerekirse bir günde ortalama  1800 ile 2.200 kalori yakması gerekmektedir.

Metabolizmanın yavaşlaması yaşın ilerlemesiyle beraber enerji kayıplarının da oluşmasına neden olmaktadır.  Özellikle 50 yaşından sonra kadınların yakması gereken kalori ve alması gereken kalori miktarı azalmaktadır. Ancak, orta derecede aktif, 30-50 yaş arası bir kadının vücudunun görevlerini düzenli bir şekilde yapabilmesi için bir günde alması gereken kalori miktarı ortalama 1800 2200 kalori olmalıdır.

Hareket arttıkça normalde alınması ve yakılması gereken kalori miktarları da artmaktadır. Amaç kilo vermek, zayıflamak ise, günde almanız gereken kalori miktarınızı, yaktığınız kalori miktarından az tutarsanız kilo vermek konusunda başarıya ulaşabilirsiniz.

Günde almanız gereken kalori miktarınızı yediğiniz besinlerden tam olarak alırsanız kilonuzu sabitler ve korur, eğer aldığınız kaloriler, gün içinde yaktığınız kalori miktarlarından fazla olursa kilo almaya başlarsınız. Dediğimiz gibi tam aksi de kilo vermenizi sağlayacaktır.


Bir de vücudun dinlediği zamanda (uyumak, uzanmak, vs.) ihtiyaç duyduğu enerji ve kalori miktarı vardır. Bu kişiden kişiye değişen metabolizma hızına göre değişmektedir. Bunu en yakın bir eczaneye gidip ölçtürebilir ve gün içinde yaktığınız kalori miktarı ile birleştirerek, günde ihtiyacınız olan kalori miktarınızı da öğrenebilirsiniz.

Neden Kilo Veremiyorum diye soruyorsanız, merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını diğer yazımızda bulabilirsiniz.

Yorumlar