Yiyerek Zayıflamanın Yolları

Makro besin kaynakları karbonhidratlar, proteinler ve yağlardır. Bu formlar vücut dokularına enerji verir. Mikro-besinler, vitaminler ve minerallerdir. Onlar daha resmi metabolik aktivite vardır Her yiyecekte değişen miktarlarda besin maddeleri içermektedir
Yiyerek Zayiflama

Yeterli ve dengeli besin gruplarını tüketmek ise, yaşam için gerekli tüm besinleri sağlayacaktır. düzgün beslemek mümkün olduğu söylendiği kadar kolay değildir. Zayıflamak ve kilo vermek için bazı yöntemler geliştirmek gerekiyor. Aşağıdaki yöntemlerden daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam, kronik hastalıklara karşı korumak ve sağlıklı beslenme verilmiştir:

TAHIL ÜRÜNLERİ TÜKETİLMESİ GEREK

Adından da anlaşılacağı gibi tam taneli tahıllar, kepek, ayrılmamış ürünlerdir. Mısır, buğday, pirinç, yulaf ve arpa ... diyet, ekmek, pirinç, makarna gibi gıdalar tüketmekten kaçınmalıdır. Biz üç beyaz un, şeker-tereyağı dediğimiz besinlerin tüketilmesini daha hızlı kilo oluşturduğuna inanıyoruz. Oysa tamamen diyet grubundan ekmek çıkarmadan zayıflamak mümkün değildir.

AĞIRLIKLI POSALI GIDA TÜKETİLMELİ

Diyet posası, karbonhidrat türüdür ve besinleri sindirir ve bu bir bağırsakta emilemez. Fındık, domates, bamya, bezelye, pırasa, kuru fasulye, yetişkinlerin beslenmesinde en önemli kaynaklardır. 

TAZE SEBZE VE MEYVE İÇİN AĞIRLIK VERİN

meyve en az 2 porsiyon ve farklı sağlıklı sebze 3 porsiyon günde dengeli bir diyette tüketilmesi gerekir. Farklı meyve ve sebze çeşitli besin miktarlarını içerir. Aslında meyve ve sebze ile yemek zenginleştirmek zor değil. bir çeşni olarak gıda eklenebilir kırmızı et ve tavuk yapılan pizza ve kekler, hindi, hazırlarken kullanabileceğiniz tam buğday unu ile yapılmış çeşitli sebze, kepekli makarna, uygun mevsimlik.

SAĞLIKLI YAĞ SEÇİMİ ÖNEMLİ

Yağlar vücudun ana enerji kaynağıdır. esansiyel yağ asitleri, yağda çözünen A, D, E sağlar, mutlak yağ miktarını almak zorundayız bu K vitamini ile emilime yardımcı olur. Beslenme doymuş yağ azaltmak için yapılacak ilk değişiklik olmalıdır.

DAHA AZ ŞEKER TÜKETİN

Anlık zevklere tükettiğimiz maksimum şeker dikkat etmek gerekmektedir. Şekerlerdeki  kaloriler 'boş kalori' ile anılmaktadır ve bu obeziteye yol açar.

DAHA TOK TUTACAK GIDALAR SEÇİN


Yiyerek zayıflamın en önemli yolarından birisidir.Glisemik indeks herhangi yiyeceğin kan şekerini yükseltmek için yenilenmiş bir yeteneğidir. ne olursa olsun uzun süre kan şekerini yükseltir Bu gıdalar alan bireyler daha uzun süre tok kalmasını sağlar.

Yorumlar